Hoe je een vloerlamp kiest voor een goede verlichting.

Het correct kiezen van een vloerlamp kan de finishing touch aan een kamer geven. Door verschillende soorten verlichting aan te bieden, zoals sfeerverlichting of taakverlichting, zijn staande lampen veelzijdig genoeg om zich aan te passen aan de omgeving die je wilt creëren. Vandaag geven we je enkele tips om de vloerlamp te kiezen.

Combineer uw tafellampen altijd met staande lampen. Afgezien van het toevoegen van lichtlagen:

  • Ze geven een groter gevoel van hoogte aan uw meubelen.
  • Het worden decoratieve stukken.
  • Ze voegen sfeer toe in eetkamers en woonkamers.
  • Ze zijn flexibel en verplaatsbaar.
  • Ze zijn perfect voor kleinere ruimtes zoals gangen en entrees, kleine slaapkamers en eetkamers.

Vloerlamptypes

De algemene vorm van een staande lamp is simpel: een stevige voet die stevig op de grond staat een hoge steel die zich uitstrekt vanaf de basis. Vloerlampen zijn er in verschillende stijlen, elk met zijn eigen functionele voordelen.

Ambient staande lampen

Het is het meest voorkomende type vloerlamp en is bedoeld om het algemene licht van een kamer te geven. Ze hebben een traditionele kap, die licht verspreidt voor semi-directe verlichting, waardoor ze ideaal zijn voor een hoek van de woonkamer of naast een comfortabele bank of fauteuil. Ze bieden meestal voldoende licht om dichtbij te lezen, maar niet zo gefocust als het licht van een leeslamp.

Staande lampen om te lezen

Een staande lamp die bedoeld is om te lezen, geeft meer direct en gericht licht dan andere soorten staande lampen. Ben je op zoek naar een lamp om je favoriete hoekje, een bureau of een plek waar je normaal gesproken andere dagelijkse taken doet te verlichten, dan biedt de leeslamp meestal een helderdere verlichting aan de ruimte die er direct onder zit.

Zoek voor extra veelzijdigheid naar een leeslamp met een kantelbare kap, flexibele arm, dimbaar licht (dimmen) of andere instelbare opties, zodat je het licht precies kunt verplaatsen waar je het nodig hebt.

Led-vloerlamp met kolomlicht

Dit type vloerlamp onderscheidt zich door de manier waarop het licht naar boven wordt verspreid. De unieke richting van deze stijl lamp maakt het licht meer geaccentueerd dan sfeer- of werkverlichting en kan met je verlichting meer ruimte geven aan hoeken en wanden.